A Pannon Flavour projekt célja a magyar-horvát határmenti terület gasztronómiai értékeinek feltárása és bemutatása az idegenforgalom fejlesztése érdekében.A projektben a Dél-Dunántúli Idegenforgalmi Közhasznú Nonprofit Kft. (vezető kedvezményezett), az eszéki Gaudeamus oktatási intézmény és a Magyar Gasztronómiai Egyesület működik együtt.A Dél-Dunántúli Idegenforgalmi Közhasznú Nonprofit Kft. a projekt vezetése mellett a magyar és horvát turisztikai attrakciók felmérését, a gasztronómiai élményútvonalak kialakítását és népszerűsítését végzi. A teljes projekt tevékenységei, és az élményútvonalak a honlapról és egy a két gasztronómiai információs ponton, illetve a környék turisztikai információs pontjain elérhető, turistáknak szánt kiadványból ismerhetek meg.A Gaudeamus oktatási intézmény a horvát oldalon népszerűsíti a helyi gasztronómiai sajátosságokat, a helyi termékeket és termelőket, valamint megteremti kiadványokkal, vásárokkal és egy információs ponttal annak feltételeit, hogy a helyi gasztronómiai nagyobb szerepet kapjon a helyi turisztikai szektorban. A horvátországi vásárokról további információk érhetőek el a http://www.gaudeamus.hr/okusipanonije/en/projekt/ oldalon is.A Magyar Gasztronómai Egyesület a terület gasztronómiai sajátosságait tárja fel, valamint ezek a szakmai közvéleményen belüli népszerűsítése érdekében végez ismeretterjesztő tevékenységet workshopok, szakmai videók segítségével. Az Egyesület tevékenységeiről, eseményeiről további információk érhetőek el a http://www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs oldalon is, ahol az elkészített videók is megtekinthetőek.

A projekt két tanulmányt is készített a gasztronómiai attrakciók kialakításának és minősítésének támogatása céljából:

A projekt két információs pontot hozott létre, ahol a magyar-horvát határmenti térség gasztronómiájáról és a kialakított élményútvonalakról kaphat tájékoztatást. A pécsi információs pontba látogató vendégeket kóstoló falatokkal is megkínáljuk.

Az információs pontok a következő címeken érhetőek el:

  • - Pécsett a Susogó Étteremben, a Szőlő u. 54. cím alatt. Nyitva Szerdától Szombatig 12-20 óra között. Bejelentkezés a +36 70 291 0403 telefonszámon
  • - Eszéken a Školska u. 6 alatt. Nyitva minden hétköznap.

A projektet a Magyarország - Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program finanszírozza.


Hírlevél

Közérdekű
Információk

Honlapunkon a Dél-Dunántúl legkiválóbb helyi előállítású termékeit találhatod meg. A honlapot a Dél-Dunántúli Helyi Termék Mintaprogram keretében a Dél-Dunántúli Idegenforgalmi Nonprofit Kft. üzemelteti.

Kapcsolat

Dél-Dunántúli Idegenforgalmi Közhasznú Nonprofit Kft.

7621 Pécs Megye u. 4.

Tel.: 0672 510 847 Fax: 0672 310 067

E-mail: helyitermek@deldunantul.hu